14.12.2012

..: Heat (1995) :..


Aksiyon sinemasının başyapıtlarından Heat, Al Pacino ve Robert De Niro'yu aynı karede görebileceğiniz nadir filmlerden de biri...


Michael Mann’in 1995 yılında çektiği Heat, gerek oyuncu kadrosu gerekse bir an bile dinmeyen temposuyla baş döndürücü olduğu kadar sunduğu aksiyonla da oldukça tatmin edici. Adeta bir satranç maçını andıran zekice hamlelerle bezeli filmi izlerken deyim yerindeyse mest olacaksınız.

KONU

Üstün zekâsını ve içgüdülerini ustaca kullanarak her defasında işlediği suçlardan başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az onun kadar yetenekli hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle birlikte zor işlere bulaşıp her birinin altından ustaca ve minimuma yakın hasarla kalkarlar. Ancak hırslı ve takıntılı bir dedektif onları yakalayabilmek için amansız bir mücadele vermektedir. Dedektif Hana, şimdiye kadar başarılı olamadıysa da, McCauley’i yakalamakta oldukça kararlıdır.

NEDEN İZLEMELİ?

- Al Pacino ve Robert De Niro ikilisinin beraber yer aldığı -De Niro’nun da isteğiyle- daha doğal görünmesi için provasız çekilen unutulmaz sahne için.
- Natalie Portman’ın çocukluğuna tanık olmak için.
- Hollywood yapımı olmasına rağmen Hollywood klişelerinden uzakta olduğu için.
- Moby, Passengers, Brian Eno, William Orbit ve Eric Clapton'la bezeli soundtrack'i için.
- Aksiyonu, temposu ve defalarca izleseniz de bıkmayacağınız çatışma sahneleri için

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- The Departed
- Inside Man
- Donnie Brasco
- The Score
- The Town

Hiç yorum yok: