7.12.2012

..: Barbarella (1968) :..


Evrenin çıplak silahı Barbarella, Alis Harikalar Diyarında ile Oz Büyücüsü’nün uzayda ve gelecekte geçen muzır bir adaptasyonu.


Jean Claude Forest’ın 60’lı yılların cinsel devriminden faydalanarak ve Brigitte Bardot’u resmederek yarattığı, 1962-1964 yılları arasında yayınlanan Fransız bir çizgi romanın başkarakteri olan Barbarella, 1968 yılında “Ve Tanrı Kadını Yarattı”nın da yönetmeni olan ve bu türe pek merakı olmayan Roger Vadim tarafından beyaz perdeye taşındı. İtalya’da çekilen film, o zamanlar savaş karşıtları tarafından da fazlasıyla destek buldu. Başrolde Bardot yerine önce Sophia Loren, o reddedince Jane Fonda neden tercih edildi bilinmez ama bu karar onun kült statüsüne erişmesine asla engel olmadı.

KONU
Barbarella çok çok uzak bir gelecekte, 40000'li yıllarda, uzayda yolculuk yaparken ve sıfır yer çekiminde seksi çalımlarla salınırken, Dünya gezegeninin uzaydaki temsilcisi olarak onu zor bir görev beklemektedir: Yeni icadı ile evrendeki barışı tehdit eden Durand Durand adındaki çılgın dahiyi bulmak ve onu dişi bir Bond edasıyla etkisiz hale getirmek.

NEDEN İZLEMELİ?

- Erotik, fantastik, kitsch ve bir o kadar da komik bir bilim kurgu macerasına tanık olmak için.
- Fonda’nın yerçekimsiz ortamda yaptığı striptiz şovunu görebilmek için.
- Bir döneme damgasını vurmuş ve 80’lerin kült grubu olan Duran Duran’ın kurucularına isim konusunda ilham verdiği için.
- Drive filmiyle adından söz ettiren yönetmen Nicolas Winding Refn tarafından dizisinin çekilmesi planlandığı için.
- Muzır mizahının altında savaş, silahlanma ve modernizme yaptığı başarılı eleştirileri görebilmek için.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- The Fifth Element
- Lara Croft: Tomb Raider
- Charlie’s Angels
- Tank Girl
- Barb Wire

Hiç yorum yok: