30.11.2012

..: The Crow (1994) :..



“Binalar yanar, insanlar ölür, ama gerçek aşklar asla ölmez.”

James O’Barr, tüm zamanların en çok satılan bağımsız siyah beyaz çizgi romanı The Crow’u hayata geçirirken, trajik bir trafik kazasında sarhoş sürücü kurbanı olan nişanlısı Bethany’den ve o sıralarda Detroit’te bir çiftin 20 dolarlık nişan yüzükleri için öldürülmesinden esinlenmişti. Hatta hikayesinde kullandığı karakterleri kendi hayatından seçmiş, gerçek kişileri karakterleri ile özdeşleştirmişti. Geçirdiği sıkıntılı dönemde kendisini işine veren O’Barr, oldukça uzun bir süre içerisinde The Crow’u tamamlamıştı. Çizgi romanın başarısının ardından 1994 yılında film hâline getirilen hikayenin yönetmen koltuğunda Alex Proyas, başrolünde ise çekimlerin bitmesine günler kala yanlış doldurulmuş bir silah yüzünden film setinde trajik bir biçimde ölen Brandon Lee yer alıyor. Brandon Lee’nin istemeden de olsa ölümüne neden olan Michael Masse, olaydan öylesine etkilenmiştir ki bir yıl oyunculuğa ara vermiştir ve filmi hiç izlememiştir.

KONUSU
Müzisyen olan Eric Draven ve nişanlısı Shelly, evlenecekleri günden tam bir gece önce Top Dollar adında birinin başlarında bulunduğu bir serseri çetesi tarafından saldırıya uğrar ve katledilirler. Olaydan tam bir yıl sonra Eric’in mezarını bir karga ziyaret edecek ve tüm bu yaşananların intikamını almak için ölümden geri dönen Eric Draven’ın adeta bir simgesi olacaktır...

NEDEN İZLEMELİSİNİZ?

- Dark City’nin ünlü yönetmeni Alex Proyas’ın ilk uzun metraj filmini görebilmek için.
- Sonuna kadar 90’lı yılları özleten kült filmlerden biri olduğu için
- Eric Draven karakterinin mi Brandon Lee’yi yoksa Brandon Lee’nin mi Eric Draven’ı unutulmaz yaptığına karar verebilmek için.
- Cure, Rage Against the Machine, Pantera gibi kült grupların da şarkılarının yer aldığı muhteşem soundtrack albümü için.
- Cameron Diaz senaryoyu beğenmediği için kendisine teklif edilen Shelly rolünü oynamayı kabul etmeyip de neler kaçırdığına tanık olmak için.
- Pek çok listede gelmiş geçmiş en iyi çizgi roman uyarlaması olarak gösterildiği için.
- Her izlediğinizde size yine aynı hisleri yaşattıracak ender filmlerden biri olduğu için.


BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- The Invisible
- Sin City
- V For Vendetta
- Kill Bill
- Old Boy
- Watchmen
- The Count of Monte Cristo

Hiç yorum yok: