5.07.2013

..: About A Boy (2002) :..


Bir gün bir çocuk bir adamın bütün hayatını değiştirebilir. O çocuk kendi çocuğu olmasa bile...

High Fidelity’nin de yazarı olan İngiliz yazar Nick Hornby’nin 1998 yılında yazdığı aynı adlı kitabından uyarlanan 2002 yapımı About A Boy, bağlanma problemi olan bekâr bir adamın baba özlemi çeken küçük bir çocukla olan eğlenceli ve bir o kadar da komik hikâyesini anlatıyor. En İyi uyarlama Senaryo dalında Oscar’a aday gösterilen, yönetmenliğini Chris Weitz ve Paul Weitz kardeşlerin yaptığı filmin başrollerinde ise Hugh Grant, Toni Collette, Nicholas Hoult ve Rachel Weisz yer alıyor.

KONU

40’ların eşiğindeki Will Freeman, Londra’da yaşayan, zengin, yakışıklı ve sorumsuz bir bekârdır. İkili ilişkilerini tek geceyle sınırlamayı tercih eden Will yine güzel kadınlarla tanışmak için “bekâr anne baba” dayanışma gruplarından birinin toplantısına katılınca hayatını değiştiren biriyle tanışır. Kadınların kendisine bağlanmasından köşe bucak kaçan Will’in karşısında bu kez onu bir baba olarak görüp çok seven ve sürekli onunla vakit geçirmek isteyen Marcus vardır.

NEDEN İZLEMELİ?
- Hugh Grant’in belki de en iyi performasına tanık olmak için.
-  Jack the Giant Slayer, Warm Bodies filmlerinin ve İngiliz dizisi Skins’in genç yıldızı Nicholas Hoult’un çocukken de harikalar yarattığına şahit olmak için.
- Hugh Grant’in Nicholas Hault ile birlikte Killing Me Softly’yi söylediği unutulmaz sahne için.
- Badly Drawn Boy tarafından hazırlanan harika soundtrack albümü için.
- İnsanın olgunlaşması ve büyümesi için aynı zamanda biraz da çocuk kalması gerektiğini anlattığı için.

FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER
- Brad Pitt, Will Freeman rolünü böylesine çekici bir adamın kadınlarla tanışmak için kendisini bekâr bir baba gibi göstermesinin mantıksız olduğunu düşündüğü için rolü geri çevirdi. Ancak kendisini filmde Will’in evindeki bir derginin kapağında görebilirsiniz.
- Filmin başında Marcus annesini canlandıran Toni Collette'i kasrederek eğer Haley Joel Osment olsaydı ona bakabileceğini söylüyor. Toni Collette, The Sixth Sense filminde de Haley Joel Osment’ın annesi rolündeydi.
- Filmde Will’in söylediği ve Jon Bon Jovi’ye atıfta bulunduğu “Hiç kimse bir ada değildir” cümlesi John Donne'ın 1624 tarihli eseri “Meditasyon XVII”den alıntı.
- About a Boy'un NBC’de 2013-2014 sezonunda dizi versiyonu yayınlanmaya başlayacak. Dizinin başrollerinde ise David Walton, Minnie Driver ve Benjamin Stockham’ın yer alacağı da kesin.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

- 3 Men and a Baby
- She’s Having a Baby
- Martian Child
- A Simple Twist of Fate
- Big Daddy
- Jerry Maguire

Hiç yorum yok: