19.04.2013

..: Finding Nemo (2003) :..


23 Nisan'ın şerefine içinizdeki çocuğu ödüllendirin. Siz de kayıp balık Nemo'nun peşine düşün.

Çizgi ve animasyon dünyasını Disney'nin tekelinden çıkaran ve Shrek'le beraber o dünyanın kurallarını da değiştiren filmlerden Nemo...
Bir aile eğlencesi olmaktan taviz vermeden yeniliklere imza atmaktan kaçınmayan 2003 yapımı Finding Nemo, sadece evde film izleyenlere değil şu an gösterimdeki üç boyutlu versiyonuyla tüm sinema severlere de önerimiz.

KONU
Uçsuz bucaksız okyanusta eşiyle birlikte mutlu mesut yaşayan Marlin, karısının zamansız ölümünden sonra küçük oğlu Nemo’yu tek başına büyütmek zorunda kalır. İçinde yaşadığı dünyaya büyük bir ilgi duyan Nemo, babasının onu bu kadar koruyup kollamasına rağmen bir gün eğitim göreceği okula giderken tam da babasının gözünün önünden kaybolacak, sonrasında da başına türlü talihsizlikler gelecektir. Baba Marlin ise tek varlığı olan oğlunu bulabilmek için onun ardından tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

NEDEN İZLEMELİ?

- Piyasaya çıktığı Ocak 2005’ten itibaren 22 milyon kopyayla sinema tarihinin en çok satan DVD'si olduğu için.
- Renklendirmesi ve çizimi yapılırken ağız yapısı birebir olarak onu seslendiren aktör Willem Dafoe’ya benzetilen balık Gill'i görmek için.
- Oğlunu arayan baba hikayesiyle kendini aile filmleri kategorisine sokmasının yanında komedi ve macera unsurlarıyla her demografiye hitap edebildiği için.
- Gösterime girdiği 30 Mayıs 2003 tarihinde Amerika'nın gelmiş geçmiş en yüksek hasılatlı hafta sonu gişesini elde eden animasyon olduğu için.
- 2008 Haziran’ında Amerikan Film Enstitüsü tarafından En İyi 10 Animasyon listesinde ilk 10'a girebildiği için.
- 2015 yılında gösterime girmesi planlanan ve unutkan balığımız Dory’nin maceralarını anlatacak olan “Finding Dory”nin hayata geçmesine büyük destekte bulunan Ellen DeGeneres’in muhteşem Dory seslendirmesi için.

FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER
- Nemo’yu seslendiren, Weeds dizisinin arızalı oğlu Shane Botwin karakterini canlandıran Alexander Gould.
- Bruce’un sahnesinde Dory’nin burnunun kanaması, bir Pixar filminde görülen ilk kanlı sahne.
- Filmin başı aslında bu kadar üzücü planlanmadı. Nemo’nun annesinin ölümü geçmişe dönüş sahneleriyle anlatılacaktı ama yaratıcı ekip izleyicinin Marlin’in neden en başından beri bu kadar korumacı davrandığını daha iyi anlayabilmesi için bu değişikliğe gitti.
- Will and Grace'in Karen Walker’ı Megan Mullally de filmde seslendirme yapacaktı. Yapımcılar, yıldızın Karen Walker için kullandığı sesi kullanması konusunda ikna etmeye çalışıp başarısız olunca Mullally kadrodan çıkarıldı.
- The Lion King’i geçerek en yüksek kâr elde eden animasyon filmi olduğunda The Lion King’in yapımcısı Don Hahn, Nemo'nun yönetmeni Andrew Stanton’ı arayıp “Artık zamanı gelmişti” diyerek tebrik etti.
- Senaristlerden Bob Peterson aynı zamanda Mr. Ray karakterini de seslendiren isim.
- Filmdeki dişçinin bekleme odası, Pixar Animasyon Stüdyolarının merkezi olan Emeryville, California’daki gerçek bir diş hekimi muayenehanesi baz alınarak oluşturuldu.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- Toy Story
- Madagascar
- The Gruffalo’s Child
- Monsters, Inc.
- A Bug’s Life
- Over the Hedge

Hiç yorum yok: