1.03.2013

..: Garden State (2004) :..


Rahatsız komedi geleneğini seviyorsanız bir de bu formüle Natalie Portman'ı ekleyin. Sonuç; mükemmel.

Çaylak doktorların hayatını komik ve absürd bir dille anlatan Scrubs'la tanınan Zach Braff’in yazdığı, yönettiği ve başrolünü Natalie Portman ile paylaştığı Garden State, yeni dalga komedilerin en popüler örneklerinden. New Jersey’yi fon edinen film bir geri dönüş öyküsü. Hem de bazen ruhunuzu dinlendiren, bazense ruhunuzu tırmalayan cinsten...

KONU
Televizyon kariyerinde tutunmaya çalışan bir aktör olan Andrew Largeman, yıllar boyu psikiyatrist olan babasının baskısıyla yaşamıştır. Hatta babası tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin durumuna bile onun sebep olduğu konusunda Andrew’u inandırmıştır. Bir gün annesinin ölüm haberini alan Andrew, tam dokuz yıl sonra eve geri döner. Annesinin cenazesinde eski arkadaşı Mark ile karşılaştığı gibi, kendisine oldukça değişmiş gelen kasabasına uyum sağlamaya çalıştığı sırada Sam ile de tanışır. Sam, Andrew’un yıllardır kendini kapattığı kutudan çıkmasını sağlayacak ve uzun zamandır görmezden geldiği gerçeklerle bir bir yüzleşmesini sağlayacaktır.

NEDEN İZLEMELİ?
- Braff'in rolü kabul edeceğini asla düşünmediği ve Sam rolü için ilk tercihi olan Natalie Portman’ın naif ve bir o kadar da gerçekçi oyunculuğunu görebilmek için.
- Sundance Film Festivali’nin resmi seçimi olduğu ve Independent Spirit ödüllerinde "en iyi uzun metrajlı film" ödülüne layık görüldüğü için.
- Zach Braff’in New Jersey’deki çocukluk yıllarından ve Scrubs ile ünlü olmadan önce Los Angeles’ta aktör olma yolundaki çabalalarından gerçek kesitler taşıdığı için.
- İlk uzun metrajlı filmi olmasına rağmen övgüyle karşılaşan Braff’in başarılı yönetmenliğini ve beyaz perdedeki performansını görebilmek için.
- Zach Braff’in kendi seçtiği müziklerden oluşan ve romantik filmlerdeki klişelerden oldukça uzakta durmayı başaran Grammy ödüllü soundtrack'i için.

FİLME DAİR AZ BİLİNEN GERÇEKLER
- Film boyunca sadece üç set kullanılmış, diğer tüm sahneler ise gerçek mekanlarda çekilmiş.
- Zach Braff filmin her sahnesinde bir karede de olsa görülüyor.
- Andrew'un mezar kazıcısı kankası Mark rolündeki Peter Sarsgaard film için gitar çalmayı öğrenmiş.
- Fimin son sahnesi New York’taki JFK Uluslararası Havaalanı'ndaki 4. Terminal’de çekilmiş. Prodüksiyon çekim alanını kullanıma kapatamadığı için, terminal çalışır durumdayken çekimler yapılmış. Sahne çekilirken Natalie Portman ve Zach Braff’in yanından geçen insanlar gerçek yolcularmış.
- Havuz sahnesi boyunca görülen sis gerçekmiş. Zach Braff ve Natalie Portman bunu “bulutların içinde film çekmek” olarak tanımlamış.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- The Last Kiss
- Elizabethtown
- In The Land Of Women
- Lonesome Jim
- Imaginary Heroes
- Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Hiç yorum yok: