8.02.2013

..: Before Sunrise (1995) :..


Gün doğmadan, bir efsane başlamadan... Aşk filmlerinin en samimisi Before Sunrise, Sevgililer Günü haftasındaki tavsiyemiz.


Her şey sıradan bir tren yolculuğuyla başladı... 1995 yılında çekilen ve başrollerinde kimyaları mükemmel derecede uyan Ethan Hawke ve Julie Delpy’nin yer aldığı Before Sunrise, filmin yönetmeni Richard Linklater’ın bir gece Philadelphia’da tanıştığı ve uzun süre yollarda yürüyerek sohbet ettiği Amy ile aralarında geçen diyaloglardan yola çıkarak hayat bulan bir film. Yani samimiyeti tesadüf değil!
Gösterime girdiği yıl büyük bir başarı yakalayan Before Sunrise, 2004'te Before Sunset ile kaldığımız yerden devam etmişti. Serinin üçüncü filmi Before Midnight ise geçtiğimiz günlerde Sundance Film Festivali’nde ilk kez seyircisiyle buluştu.

KONU
Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine ile Amerikalı Jess, Budapeşte-Viyana trenindeyken, trendeki bir çiftin kavgası sayesinde tesadüfen tanışırlar. Jesse ertesi gün uçağa binecektir ve cebinde parası olmadığı için sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşması gerekmektedir. Trende tesadüfen tanıştığı ve kısa bir süre sohbet ettiği Celine’den oldukça etkilenmiştir ve ondan kendisine bu bir gün boyunca eşlik etmesini ister. Böylece ikisi birlikte Viyana’da trenden inip hayatlarını derinden etkileyecek bir 14 saat yaşayacaktır.

NEDEN İZLENMELİ?
- Hayatını en romantik anlarının sadece bir geceye sığabileceğini görmek için.
- İzlediğiniz ertesi günü trenle Avrupa seyahatine karar vermek için.
- Tamamen bambaşka kültür ve tecrübelere sahip olan Jesse ve Celine arasında geçen o muhteşem diyaloglar ve fondaki Viyana için.
- 90’lı yılarda genç olanları o günlere döndürebilecek kadar gerçekçi ve içten bir aşka tanık olmanızı sağladığı için.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

- Before Sunset
- Lost in Translation
- Once
- Manhattan
- Like Crazy

Hiç yorum yok: