26.12.2012

..: Home Alone (1990) :..


Senaryosunu John Hughes’un yazdığı ve yönetmen koltuğunda Chris Colombus’un oturduğu Home Alone / Evde Tek Başına, onradan devam filmleri de çekilen, 90’lı yılların unutulmaz komedilerinden biri olduğu kadar o zamanın çocuk oyuncusu Macaulay Culkin’in büyük bir üne kavuşmasına da neden olan oldukça eğlenceli ve bir o kadar da keyifli bir yılbaşı filmi.

KONUSU

Tüm ailesi Fransa’ya tatile giderken, her nasılsa o hengame içerisinde Kevin’i evde tek başına unuturlar. Evde bir başına kaldığını fark eden Kevin’i ise mahalleye dadanan hırsızlar Harry ve Marv ile amansız bir mücadele beklemektedir. Bu iki kafadar hırsız ise Kevin’in oturduğu evi soymanın hiç de kolay lokma olmadığını çok acı deneyimler yaşayarak öğreneceklerdir.

NEDEN İZLEMELİSİNİZ?

- John Williams’a ait oldukça başarılı soundtrack albümü için.

- Yüzlerce çocukla görüşülmesine rağmen, yönetmen Chris Columbus’a göre Kevin rolü için en uygun kişinin en başından beri neden Macaulay Culkin olduğuna tanık olmak için.

-  Joe Pesci’nin canlandırdığı Harry Lime karakteri’nin adı Orson Welles’in “The Third Man” filminde canlandırdığı karakterin adından esinlenilmiş.

AYRICA:

- Frank Amca rolü Kelsey Grammer için yazılmış.

- 1977 yılında ölen Elvis Presley'nin filmde rol aldığına dair bir efsane var. Pek çok insan Elvis'in hâlâ hayatta olduğuna inanmakla birlikte, filmde Bayan MacCallister'ın bilet görevlisine bağırdığı esnada arka planda ayakta dururken görülen sakallı kişinin Elvis olduğu söyleniyor.

- Robert De Niro Harry rolünü geri çevirmiş.

- Harry'nin Kevin'in parmağını ısırdığı sahnede Joe Pesci Macaulay Culkin'in parmağını gerçekten ısırmış ve parmağında bir yara izi bırakmış.


- Daniel Stern yüzüne gerçek bir tarantula konulmasını kabul etmiş ve o sahneyi örümceğin korkmaması için sessiz olarak çekmek zorunda kalmış. Daha sonradan bu çığlık sahnesine dublaj yapılmış.

- Filmin afişi ve DVD kapağında yer alan Culkin’in elleri yüzündeyken çığlık atar şekilde verdiği poz Edvard Munch’ün ünlü tablosu “Çığlık”tan esinlenilerek yapılmış.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

- Unaccompanied Minors
- Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead
- Snow Day
- Problem Child
- Richie Rich

Hiç yorum yok: