23.10.2012

..: Teeth (2007) :..


2007 yılında Mitchell Lictenstein tarafından çekilen ve Sundance Film Festivalinde başrol oyuncusu Jess Weixler’ın dramatik performans ödülü kazanmasını sağlayan Teeth oldukça ilginç bir konuya sahip bir B-film. Film, evlenene kadar seks yapmama sözü vermiş, vücudunu ve cinselliğini yeni yeni keşfetmeye başlamış, liseli bir genç kız olan Dawn’ın hikâyesini anlatıyor.

KONUSU

Dawn, hemcinslerinden çok farklı bir özelliği olduğunu, kendisi gibi seks yapmama sözü vermiş olan erkek arkadaşı ona tecavüz etmeye çalıştığı zaman keşfeder. O bir Vagina Dentata’dır, yani  vajinasında dişler vardır! Erkek arkadaşı Tobey’nin başına gelenleri, zamanı geldiğinde Dawn’ı cinsel olarak sömürmek isteyen diğer kişiler de yaşayacaktır. Başlarda bu durum ona korkutucu ve kabullenilemez gelse de, gücünün farkına varan Dawn, bu gücü çocukluğundan beri bir türlü anlaşamadığı ve gerek annesine, gerek babasına, gerekse “Mother” adını verdiği köpeğine sürekli kötü davranan üvey kardeşi Brad’in üzerinde kullanmaya karar verir. Brad hiçbir zaman Dawn’ı kız kardeşi olarak görmemiştir ve içten içe ona aşıktır. Daha küçük bir çocukken yaşadıkları travmatik olay sayesinde Dawn’ın vajinasında dişler olduğunu keşfetmiş ama zaman içinde bunu unutmuştur. Fakat bu olay bir şekilde hafızasında yer etmiş ve onu sevgilileriyle sadece anal seks yapabilen biri hâline gelmiştir. Brad’in umursamaz ve ihmalkâr davranışları yüzünden annesini kaybeden Dawn için, korku ve utanç duyduğu bu özelliği, bir intikam aletine dönüşecektir.

Kült olmak için tüm özelliklere sahip olan Teeth, belki de şimdiye kadar anlatılmış iktidar sahibi kadın hikâyeleri arasında en çarpıcı ve bir o kadar da rahatsız edici olanı. Başlarda masum ve saf olan Dawn, gücünün ve dişlerinin, pardon, dişiliğinin farkına varmaya başladıkça yeminli bir bakireden bir nevi süper gücü olan “man-eater” mertebesine geçiş yapar. Öyle ki filmin sonunda gözlerindeki ifade bile değişir ve artık karşımızda dünyadan habersiz, saflığın masum yollarında bisiklet süren kızın yerine, yaşadığı deneyimler sonucu olgunlaşmış ve sertleşmiş bir kadın vardır.

NEDEN İZLEMELİSİNİZ?

- İleride kült mertebesine erişmesi mümkün olan ve bir erkeğin en büyük korkusu olabilecek bir konuyu başarılı bir biçimde ele aldığı ve ne olur ne olmaz diye erkeklere üstü kapalı (!) bir uyarı yaptığı için.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

- Killer Condom: The Rubber That Rubs You Out
- Deadgirl
- Kiseichuu: kiraa pusshii (Sexual Parasite: Killer Pussy)
- Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon
- Feast

Hiç yorum yok: