19.10.2012

..: Flashbacks Of A Fool (2008) :..


Bazı filmler öyle sıra dışı bir hikâyeye ya da heyecan dolu aksiyon sahnelerine sahip değildir. Yine de filmdeki ufacık bir sahne, hatta arka fonda çalan bir şarkı bile sizi derinden etkileyebilir ve filmi bir solukta izlemenize neden olabilir. Flashbacks of a Fool da size kesinlikle sıradışı bir hikâye ya da aksiyon sahneleri vaadetmiyor. Ama karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendirememiş ve yalnızlığı seçmiş bir adamın başından geçenleri çok doğru bir şekilde izleyenlere aktarmayı başarabiliyor.

KONUSU


Yeni nesil James Bond filmleriyle adından oldukça söz ettiren Daniel Craig, filmde yıldızı sönmüş bir aktör olan Joe Scot’u canlandırıyor. Hiçbir yapımcının artık bir rol vermek istemediği Joe, okyanus kıyısında saray gibi bir evde yaşamasına rağmen yapayalnız durumda. Tüm bu yalnızlığını alkol, uyuşturucu ve her gece birlikte olduğu farklı kadınlarla gidermeye çalışıyor ama aslında bu yalnızlığı yakın zamanda verdiği kararların değil, geçmişinde yaşadığı ve belki de seçmeye mecbur bırakıldığı yeni hayatının bir sonucu. Film ilerledikçe Joe’nun yaşamının çocukluğundan bu yana nasıl da değiştiğine tanık oluyor ve filmin adındaki gibi bir aptallık hikâyesi olmadığını anlıyoruz. Joe’nun gençliğinde en doğru seçimleri yaptığını düşünerek aldığı kararlar,
sevdiği kızı elde edememesine, mutlu bir aileye sahip olamamasına, bir hayatın yitip gitmesine, bu yitip giden hayatla birlikte değişen yaşamlara ve en sonunda da bambaşka bir hayat yaşamak zorunda kalmasına neden oluyor. Ama Joe en nihayetinde bir erkek ve o hayatı boyunca güçsüz biri olarak kalmaktansa, yalnız ama güçlü biri olmayı tercih ediyor ve bu hayatın beraberinde getirdiği tüm zorlukları da kabullenmeyi başarıyor.

NEDEN İZLEMELİSİNİZ?


- Daniel Craig’in yitik bir yıldızı, insanı rahatsız eden o ifadesiz ve donuk bakışlarıyla bile ne kadar başarılı canlandırdığını görmek için.

-En çarpıcı sahnelerde devreye giren Roxy Music’den “If There is Something”i dinleyebilmek için.

- Issız Adam hikâyesi nasıl anlatılır? sorusunun cevabını görmek için.

- Filmin o unutulmaz son beş dakikasına tanık olmak için.


UNUTULMAZ REPLİK

"Çocukken cesur olmanın harekete geçmek demek olduğunu sanırdım. Hayal etmek ve hayatta ileri gitmek için cesaret gerektiğini sanırdım. Ama sadece ayakta kalmak için cesaret gerekiyor."

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

- Elizabethtown
- A Good Year
- Garden State
- Beautiful Girls

Hiç yorum yok: