13.09.2013

..: Dude, Where’s My Car? (2000) :..


Önceki çılgın geceyi hatırlamadıkları bir sabaha uyanan ahbapların ultra komik hikayesi... Bir nevi Hangover ama akıl ve mantık sınırlarında olmayanından.

Salaklara ve salaklığa gülmeyi seviyorsanız absürd komedilerin şahı Dude, Where’s My Car tam size göre. Başlarına olmadık işler gelen iki kafadarın maceralarını anlatan, Danny Liner’ın 2000 yılında çektiği bu kahkaha tufanının başrollerinde Ashton Kutcher, Seann William Scott, Jennifer Garner ve Marla Sokoloff yer alıyor.

 KONU
Çok da zeki olmadıklarını kolayca tahmin edebileceğiniz Jess ve Chester ikilisi bir sabah uyanır ve önceki gece ne yaptıklarını hatırlayamaz. Tek bildikleri bir partide çok sarhoş olduklarıdır. Kendilerine geldiklerinde arabalarını bile bulamazlar. Böylece arabalarını aramak için heyecanlı (ve tabii ki saçma ve komik) bir yolculuğa çıkarlar. Bu esnada hatırlamadıkları olayların yavaş yavaş ne olduğunu da çözmeye başlayacaklardır.

NEDEN İZLEMELİ?
- Sinema tarihinin en şapşal ama en komik diyaloglarına imza attığı için.
- Konusunu 90’ların sonunda yapılması düşünülen ancak vazgeçilen MTV kahramanları Beavis ve Butt-Head'in bir filminden aldığı için.
- Hiçbir şey düşünmeden sadece ve sadece gülmek için.
- Senaryoyu ilk okuduğunda aptalca bulan ve rolü geri çevirmeyi düşünen Ashton Kutcher’ı bile gülme krizine sokup sonunda rolü kabul etmesini sağlayan dövme okuma sahnesi için.

 FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER

- Şu an This is the End ile gündemde olan ancak o yıllarda Freaks and Geeks ile oyunculuk kariyerinin henüz başındaki Seth Rogen da Jess ve Chester ikilisinden biri olabilmek için seçmelere katıldı ancak elendi.
- Filmdeki kaybolan o meşhur araba Renault 5.
- Kutcher ve Scott’ın birbirlerine sürekli arabanın nerede olduğunu sormaları, The Big Lebowski’de John Goodman ve Jeff Bridges’in bowling salonundan çıkarken birbirlerine arabanın nerede olduğunu sordukları sahneye bir gönderme.
- Filme, Seriously Dude, Where’s My Car adında bir devam filmi yapılması planlansa da proje gerçeğe dönüşmedi.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- The Hangover
- The Night Before
- Bill & Ted’s Bogus Journey
- Road Trip
- Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay
- Dumb & Dumber

Hiç yorum yok: