18.01.2013

..: Scarface (1983) :..


Bazı şarkıların coverları gibi, bazı remake filmler de nadiren orijinalinden daha iyidir. Scarface o nadir filmlerden...

Bugünlerde üçüncü kez çekilmesi düşünülen, 1932 tarihli aynı adlı kült filmin yeniden çevrimi Scarface'in (Yaralı Yüz) yönetmen koltuğunda Brian De Palma otururken filmin başrolünde ise bu rolüyle adeta efsaneleşen Al Pacino yer alıyor. İkilinin ilk ama son iş birliği olmayan filmin senarist koltuğunda ise Oliver Stone bulunuyor.

KONU
Fidel Castro, Küba’da devrim ruhunu benimsemeyen rejim muhaliflerine Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etme hakkı tanır. Göç eden yaklaşık 120 bin Kübalı arasında azılı suçlular ve akıl hastaları da bulunmaktadır. Bu azılı suçlulardan en tanınmışı olan Tony Montana ve onun yakın arkadaşı Manny Ribera Miami’ye göç eder. Tony Montana burada kendini ülkenin uyuşturucu babalarından biri olan Frank Lopez’in kanatları altında bulacaktır. Ama Montana’nın tek bir hedefi vardır: Geldiği yerden çok daha yükseklere ulaşabilmek.

NEDEN İZLEMELİ?
- Beyaz perdedeki mafya külliyatının en seçkin örneklerinden biri olduğu için.
- Brian De Palma’ya uğruna Flashdance filminin yönetmenliğini bıraktıran, Oliver Stone’un kokain bağımlılığıyla boğuşurken kaleme aldığı sağlam senaryosu için.
- Robert De Niro’nun geri çevirdiği ancak Al Pacino’nun şimdiye kadar oynadığı karakterler arasında en sevdiği karakter olarak gösterdiği, Oliver Stone’un en sevdiği futbolcu Joe Montana’dan esinlenerek adını koyduğu muhteşem Tony Montana’yı görmek için.
- Ve tabii ki suç ve mafya filmlerinin vazgeçilmezi "fuck" kelimesini tam 226 kez, yani dakikada ortalama 1.32 kez duymak için.

FİLME DAİR AZ BİLİNEN GERÇEKLER
- Film çekilirken asıl düşünce Chicago’da geçen eski Scarface filminin remake’ini yapmakmış ama bütçe kısııtlamaları nedeniyle bunu yapmak imkansız olmuş.
- Manny Ribera rolü için John Travolta düşünülmüş.
- Tony Montana’nın annesi rolünde oynayan Miriam Colon, Al Pacino’dan sadece dört yaş büyükmüş.
- Michelle Pfeiffer'ın canlandırdığı Elvira Hancock rolü için Sigourney Weaver düşünülmüş; hatta Geena Davis, Carrie Fisher, Kelly McGillis ve Sharon Stone ile de deneme çekimleri yapılmış.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER
- Carlito’s Way
- Godfather
- Donnie Brasco
- Goodfellas
- Casino
- Blow

Hiç yorum yok: