11.01.2013

..: Good Will Hunting (1997) :..


Matt Damon ve Ben Affleck’i sinema dünyasına kazandıran, kendi de iki Oscar kazanan Good Will Hunting bu haftaki tavsiyemiz.

15. yaşını kutlayan ve doğum günü şerefine özel Blu-ray edisyonuyla bir kez daha izleyicisiyle buluşan Good Will Hunting'in (Can Dostum) başrollerinde Matt Damon, Robin Williams ve Mini Driver yer alıyor. Senaryosunu Matt Damon ile Ben Affleck’in yazdığı filmin yönetmen koltuğunda da Gus Van Sant'in oturduğu yapım En İyi Senaryo dalında Damon ve Affleck’e Oscar ödülü getirdiği gibi, Robin Williams’a da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ı getirmişti.

KONU
Will Hunting oldukça yüksek bir IQ’ya sahip olduğu hâlde MIT’de hademe olarak çalışan bir gençtir. Tesadüf sonucu bir profesör, onun başka problemleri de kolaylıkla çözebildiğini görecektir. Will, bir kavga yüzünden hapis cezasına çarptırılınca, ona yardım edebilecek tek kişi yine bu profesör olacaktır. Serbest kalabilmesi için tek şart ise, Will’in bir terapist gözetiminde olması ve içinde biriktirdiği bu öfkeyi dindirmeyi başarabilmesidir.

NEDEN İZLEMELİ?

- Daha sonraları oyunculuğun yanında senaristliğe ve yönetmenliğe de soyunacak olan Ben Affleck ve Bourne serisiyle çok daha büyük bir üne kavuşacak olan Matt Damon’ın şöhrete kavuşmadan önceki performanslarını görmek için.
- Eşsiz replikleriyle unutulmayacak bir role imza atan ve Oscar'a layık görülen Robin Williams’ın başarılı oyunculuğu için.
- Michael Winterbottom'ın elinden filmin yönetmenliği kapan Gus Van Sant'in ustalık dönemine şahit olmak için.
- Yaşamın anlamını ve içinde barındırdığı iyilikleri, matematik, dostluk ve aşk çerçevesinde başarılı bir biçimde anlatabildiği için.
- Hayatın zorla dayattıklarından sıyrılıp istediğiniz gibi yaşamayı tavsiye ettiği için.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

- Dead Poet’s Society
- A Beautiful Mind
- Proof
- Dark Matter
- Reign Over Me

2 yorum:

Demet dedi ki...

Kesinlikle dediğiniz gibi izlenmesi gerekli bir film.

Profesör dedi ki...

Kesinlikle izleme sırasına koyun arkadaşlar. Good Will Hunting Dahilerle ilgili filmler kategorisine girmiş ödüllü güzel bir film. Herkesin izlemesi gerekli diye düşünüyorum.

Süper Zekalı İnsanları Konu Alan Filmler
Zeki Öğrenci Filmleri
Zeki İnsan Filmleri